Gymnastiekvereniging Leeuwarden succesvol in Nijverdal en Gorredijk

LEEUWARDEN - Gymnastiekvereniging Leeuwarden (GVL) kwam het afgelopen weekend zowel in Nijverdal als in Gorredijk prima voor de dag.

Nijverdal

GVL was zaterdag 1 februari met vier teams vertegenwoordigd op het Nederlands kampioenschap micro teamgym in sporthal Kruidenwijk te Nijverdal.

Het microspringen valt onder de discipline groepsspringen. Bij micro spring je series op de airtrack en trampoline, en trampoline springtoestel. De series die je springt, spring je op muziek. De scores van de drie toestellen worden bij elkaar opgeteld en dat vormt het eindresultaat. 

De senioren C, met daarin Jessica Kruidhof, Nicole Slotegraaf, Irene van der Hoek en Janneke Boomsma, sprongen fantastische sprongen en wonnen goud. 

De Jeugd C meisjes, zeer talentvolle meisjes (Tessa van der Vliet, Nikeè Feitsma, Fenna Alkema en Tessa Visser), begonnen prima op airtrack, goed voor de op één na hoogste score. Het onderdeel trampoline verliep echter niet vlekkeloos waardoor het team naar de zevende plek zakte en dus buiten de prijzen viel.

De junioren C haalden op trampoline een heel hoge score: 15,95 - en dat was maar liefst een half punt hoger dan de nummer twee. Deze hoge score leverde goud op en ook zij (Iris de Beurs, Nente Francke, Manon Boomsma en Sanne Tamminga) werden Nederlands kampioen.

De junioren B (Anne en Reina Rijpma, Amber Faber en Thyrza Akkerman) springen op het één na hoogste niveau en lieten maar liefst tien teams achter zich en wonnen het zilver. 

Gorredijk

Het succes ging zondag 2 februari verder. In Gorredijk in sporthal de Skâns turnden de dames een vierkamp op de onderdelen prong, brug, balk en vloer. De wedstrijd is de eerste plaatsingswedstrijd voor het Fries kampioenschap. In maart is de tweede plaatsingswedstrijd. Er werd geturnd in de verplichte oefenstof en in de keuze oefenstof. Er gingen liefst negen medailles mee naar Leeuwarden. Bij sommige categorieën waren zo veel turnsters dat er soms ook een vierde en een vijfde prijs werd uitgereikt. 

Bij de keuze oefenstof veroverde Eyda Boersma goud en werd Sifra Bachtiar vierde (Jeugd G). In hetzelfde niveau, maar dan bij de junioren, won Marcella Reekers goud. Bij de senioren veroverde Hilda de Boer goud en was Lisa van Walderveen goed voor brons.

In de verplichte oefenstof bij de pupillen 2 D1 gebeurde iets heel moois. Er deden vier turnsters van GVL mee in deze grote categorie (24 turnsters). Al deze turnsters van GVL wonnen een medaille. Yael Bachtiar legde beslag op goud, Fenna Alkema op zilver, Tessa Visser werd vierde en Esmeé de Jong vijfde.