Ritmische gymnastes OBQ-DFS domineren in Burgum

BURGUM - De eerste plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek tweede divisie voor duo's en individuele gymnastes van district Noord-Nederland werd zaterdag in sportcomplex De Wetterstins gehouden. De ritmische gymnastes van OBQ-DFS domineerden deze wedstrijd.

Acht van de tien individuele kampioenen kwamen van OBQ-DFS. In totaal werd er tien keer goud, negen keer zilver en vijf keer brons gewonnen door deze gymnastes en vijfmaal was er zelfs sprake van een clean sweep (volledig bezet podium). De andere twee titels gingen naar Zuidlaren en Winschoten.

Clean sweeps

Bij de senioren won Amber Hauser voor Baukje Post en Nadine Hoitinga de tweekamp met bal en knots. Bij de seniorenduo's pakten Nadine Hoitinga en Laura Heijmans goud, Baukje Post en Veronique Hillebrand zilver, en Kirsten de Weerd en Nadine Hoitinga brons. Bij de junioren 2007 won Seraya Broersma, werd Sanne ter Weeme tweede en Veerle Tuinema derde met de bal- en knotsoefening. Bij de pre-junioren met touw won Alissa van Vliet voor Elin Stam en Maaike Tijpens. Bij de pre-junioren duo wonnen Alissa van Vliet en Maaike Tijpens goud, terwijl zowel Marit Rienks en Gusta Witzenburg als ook Fardau Olthof en Tiera de Jong zilver pakten.

De overige kampioenen waren Ilse Andersson, Sophia Lettinga, Fardau Olthof, Larissa Zwerver en Sara Boonstra. Bovendien was er zilver voor Tiera de Jong, Brecht Joustra en het duo Sanne ter Weeme en Anneke Hannema. Daarnaast was er brons was voor Rixt Olthof.