Land Transport vloert koploper in Duiven

DUIVEN - De driebanders van Land Transport speelden dit weekend een uitduel tegen Biljart Centrum Arnhem. De Leeuwarders waren met 2-6 te sterk en dienden de lijstaanvoerder derhalve de eerste competitienederlaag toe.

De mannen uit Friesland verkleinden met de dik verdiende zege de achterstand op de koploper tot drie punten en dus is de competitie ineens weer spannend.

Klaas Kuindersma won van Martin Vermeer, die na twaalf beurten met 11-8 aan de leiding ging. Klaas maakte toen kort achterelkaar series van zes en drie. Martin verkleinde de achterstand tot 18-19, maar scoorde in de laatste elf beurten maar één carambole, waar Klaas de finish bereikte: 19-30.

Albert Kooistra versloeg Arno Klaassen, die dit seizoen nog niet een partij had verloren. Regelmatig scorend nam Albert een 11-18 voorsprong in negentien beurten. Arno kwam er niet meer aan te pas en toen Albert in de laatste vijf omlopen ook nog eens tien punten maakte was het in slechts dertig beurten klaar: 18-30.

Jildo Keur lukte het niet om de zege veilig te stellen. Tegen Rudy Gerritsen, die erg thuis was op de eigen tafels, lukte het hem niet om in zijn spel te komen. Rudy bleef daarentegen regelmatig scoren en via twee series van vijf won hij de partij in slechts 34 beurten: 35-13.

Gert-Jan van der Veen lukte het wel om de zege voor Land Transport binnen te halen. Hij hield Martijn Egberts kort in het begin van de partij en liep via 5-13 en 8-26 steeds verder weg. Toen stokte de productie even en kwam Martijn met twee series van vier wat dichterbij. Verder liet Gert-Jan het niet komen en met wat kleine serietjes besliste hij met een gemiddelde van precies 1,000 de partij en het treffen met de koploper: 21-35 en 2-6 voor Land Transport.