Repelsteeltje en de blinde prinses: een eigentijds sprookje

LEEUWARDEN - Repelsteeltje en de blinde prinses is een eigentijdse uitvoering in de traditie van De gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig (Ro Theater). Op woensdag 19 februari en donderdag 20 februari is deze voorstelling te zien in De Harmonie.

Deze jaarlijkse familieperformance van regisseur Pieter Kramer en toneelschrijver Don Duyns is een begrip in het theaterland. Een vast recept voor een vrolijke mix van bekende verhalen en actualiteit, in een feestelijk jasje vol verkleedpartijen, meezingers en stiekeme grappen. 

Over de rollen van Wart Kamps en Bart Rijnink die tijdens de tournee afwisselend Repelsteeltje spelen, zijn acteurs Kim van Zeben en Bas Hoeflaak enthousiast. Bas: ,,Ze zijn allebei guitig en grappig.’’ Dat geldt ook voor Bas Hoeflaak die in verschillende rollen het publiek aan het lachen maakt. Kim: ,,Bas is erg grappig als oogarts en ik vind zijn vrouwenrol ook hilarisch. Hij speelt barones van Heemstra tot Demperdael, een vriendin van Juliana die kennismaakt met Greet Hofmans, de gebedsgenezeres.’’ In totaal speelt Bas Hoeflaak zes rollen, waaronder een postbode en premier Drees. Bas: ,,De rol van varkenshoeder is het leukst.’’ Kim speelt naast Juliana ook een jager. ,,Ik trek als Juliana wel vaak een andere jurk aan. Gelukkig, haha, want dat verkleden vind ik wel heel erg leuk.’’

In de voorstelling is er van alles aan de hand op het paleis, in het bos en onder de grond. Op het paleis ruziën de koningin en haar prins-gemaal over wie de baas is en over hun blinde dochter. Bij de varkenshoeder Joost loopt het thuis ook niet helemaal lekker, hij heeft lopen opscheppen over zijn dochter Sterre die goud uit stro kan spinnen. En bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla loopt alles ook niet zoals ze willen. De vrouw van Repelsteeltje wil namelijk een groots en meeslepend leven.

Benieuwd hoe het verhaal van Repelsteeltje en de blinde prinses afloopt? Voor tickets en meer info kijk je op de website: harmonie.nl