Gouden zondag voor ritmische gymnastes OBQ-DFS

DEVENTER - De districtswedstrijd eerste divisie voor district Noord en Oost werd zondag in sportcomplex De Scheg gehouden. OBQ-DFS uit Leeuwarden/Bergum nam het met succes op tegen ritmische gymnastes uit onder meer Deventer, Twello en Zutphen.

OBQ-DFS kwam met vier groepsoefeningen in actie en won viermaal goud.

De prejuniorengroep met Elin Stam, Irene de Haan, Martha Prins, Djessy de Boer en Marit Rienks won goud met hun baloefening met slechts één foutje en behaalden een score van 10.00 punten.

De seniorengroep eerste divisie met Nijah de Boer, Kirsten de Weerd, Arjanne Jansma, Baukje Post en Nadine Hoitinga liet een spectaculaire hoepeloefening zien en veroverde goud met de hoogste groepsscore: 11.50.

De seniorengroep tweede divisie met Emma Andersson, Ilse Andersson, Laura Heijmans, Nadine Hoitinga, Kirsten de Weerd en Nijah de Boer liet twee oefeningen zien. Zowel de oefening met bal als die met hoepel leverde goud op.

Individueel kwam Nijah de Boer in actie bij de senioren met hoepel, knots en lint en liet grote progressie zien. Nijah won overtuigend en met grote voorsprong en mag zich Noord-Nederlands kampioen noemen.