Koploper Cambuur neemt volle buit mee bij NEC

NIJMEGEN - SC Cambuur heeft vrijdagavond de eerste uitzege van de tweede seizoenshelft weten te pakken. In Stadion De Goffert waren de Leeuwarders met 0-2 te sterk voor de Nijmegen Eendracht Combinatie.

De geel-blauwen boekten daarmee de tweede competitiezege in successie en lijken de goede vorm dus weer te pakken te hebben. 

Wedstrijdverloop

Beide teams kwamen al snel tot een aantal veelbelovende aanvallen. Echte doelpogingen bleven in de overwegend rommelige openingsfase achterwege omdat het steeds aan een degelijke eindpass ontbrak. In de 25ste minuut kreeg Robin Maulun een enorme mogelijkheid. De middenvelder kreeg de bal voor zijn verkeerde been, waarna zijn inzet ruim twee meter naast ging. Kort daarop noteerde ook de thuisclub een wapenfeit; Zian Flemming schoot recht in handen van Sonny Stevens.

Jacobs geblesseerd

Zes minuten voor de pauze moest Jamie Jacobs vanwege een hamstringblessure naar de kant. Michael Breij kwam binnen de lijnen en kreeg meteen een dot van een kans. De invaller haalde vol uit, maar recht in de handen van keeper Mattijs Branderhorst. Voorts mikten zowel Breij als Ragnar Oratmangoen een bal naast. 

Zonder nieuwe wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

NEC kwam - aanvankelijk - sterk uit de kleedkamer. Anthony Musaba (redding Stevens) en Zian Flemming (kopbal naast) waren rond de vijftigste minuut akelig dicht bij de openinsgtreffer. In de 55ste minuut claimde Cambuur een penalty wegens hands. Arbiter Bas Nijhuis wilde er niets van weten.

Op voorsprong vanaf de stip

Een ogenblik later werd Maulun gevloerd in de '16' en nu kende Nijhuis wél een strafschop toe aan de Leeuwarders. Robert Mühren liet keeper Branderhorst kansloos vanaf elf meter: 0-1. Het was alweer de achttiende goal van dit seizoen van Mühren (waarvan de achtste treffer vanaf de stip). Vervolgens hadden de Leeuwarders het betere van het spel, maar mocht er niet worden geklaagd over geluk toen Mart Dijkstra (ex-Cambuur) in de 69ste minuut vanuit riante positie hoog over schoot en Mustaba in de 73ste minuut naast prikte. 

Weergaloos doelpunt Mühren

Een krap kwartier voor tijd verdubbelde Robert Mühren op weergaloze wijze de marge. Van grote afstand schoot de topschutter de bal over keeper Branderhorst: 0-2. Mühren tilde zijn seizoenstotaal derhalve naar negentien goals. Het verzet van de thuisclub was daarmee gebroken en dus kwam de eerste zege van Cambuur sinds 32 jaar in Nijmegen niet meer in gevaar.

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura ('76 Van der Kaap), Hoedemakers, Maulun, Jacobs ('39 Breij), Antonia ('59 Paulissen), Mühren, Oratmangoen

Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 0-1 Mühren ('57/penalty), 0-2 Mühren ('77)

Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf geel aan Maulun (SC Cambuur). 

Aantal toeschouwers: 8235

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut