Aris lijdt in Rotterdam eerste nederlaag van 2020

Na drie zeges op rij heeft Aris zaterdagavond de eerste nederlaag van 2020 geleden. Feyenoord Rotterdam was thuis te sterk: 73-43.

Aris opende zwak in het Rotterdamse Topsportcentrum. Het team van coach Ferried Naciri bleef de eerste vijf minuten zonder score, maar slaagde er wel in de schade in het eerste kwart beperkt te houden (11-9). De Leeuwarder basketballers kwamen even later zelfs voor het eerst op voorsprong (13-15). Die hield maar kort stand, want met een 22-2 run liet de thuisploeg zien wie de baas was op het parket.

Aris had vooral moeite met het afstandsschot en leed ook veel meer balverlies dan Feyenoord, dat met een voorsprong van 15 punten (35-20) de rust inging. Andy Mazurczak en Samuel Idowu waren de enige Leeuwarders die regelmatig hun puntjes meepakten.

Dat bleef ook het beeld in de tweede helft. Uiteindelijk schoot Aris slechts 11 op 30 tweepunters raak, en 5 op 33 driepunters. Bovendien was het team te veel afhankelijk van een paar schutters.

Ter illustratie: aan het eind van het derde kwart hadden nog altijd slechts drie spelers punten achter hun naam. Op de nederlaag in Rotterdam viel dan ook niets af te dingen.

Andy Mazurczak werd topscorer bij Aris met 17 punten.