Asieldier van de week | Santos

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Santos, een soort reuzen labrador maar dan net anders.

Santos is een mooie grote zilverkleurige jongen voor de juiste eigenaar. Hij is pas twee jaar jong, maar heeft al een heel leven achter de rug, vol verschillende eigenaren. Dat heeft hem natuurlijk geen goed gedaan en hierdoor is hij onzeker geworden. Niet gek natuurlijk! Maar dit is nu wel iets waar iemand echt rekening mee moet houden. Santos zal het best op zijn plek zijn in een stressvrije omgeving, zo min mogelijk prikkels en zoveel mogelijk rust. Een vrijstaand huis met grote tuin in een rustige omgeving met baasjes die veel bij hem kunnen zijn. Een plek waar hij niet per se veel hoeft, maar lekker kan ontspannen. Santos plaatsen we niet in een rijtjeshuis of appartement.

Klopt zijn woonsituatie, dan klopt de rest ook al snel. Santos heeft namelijk veel leuke kanten! Hij is lief en aanhankelijk wanneer hij ontspannen is. Hij kent de basiscommando’s prima en is dan ook gehoorzaam. Hij is goed zindelijk en gaat graag mee in de auto. Santos is een speelse hond die heerlijk mee op pad kan voor lange wandelingen en mooie avonturen. Hij is gek op apporteren en kan lekker zwemmen.

Wees gerust dat uw huis in vertrouwde handen is bij hem. Hij is waaks en zal inbrekers zeker afschrikken. Bezoek wordt ook aangekondigd, hij blaft wat snel. Vandaar dat we hem niet in drukke woonwijken kunnen plaatsen, dan ziet hij te veel dingen (prikkels) waar hij op zal aanslaan. Wat hem ook weer stress geeft. Santos heeft samengewoond met een andere hond, maar ook dat is voor hem een prikkel om op te reageren. We plaatsen hem het liefst als enige huisdier in een huis. Hij kan goed en paar uurtjes alleen thuis zijn wanneer hij gewend is aan zijn nieuwe huis. We zoeken ervaren hondenmensen zonder kinderen of andere huisdieren in een vrijstaand huis met tuin. 

Mocht u interesse hebben in Santos of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.