Bakkerij Andringa overgenomen door Echte Bakker Marten Boonstra

GROU - Andries en Cobie Andringa dragen per 1 maart hun bakkerij over aan Echte Bakker Marten Boonstra uit Akkrum. Andries en Cobie Andringa waren al een tijd op zoek naar een opvolger voor hun bedrijfsactiviteiten en die is gevonden in de persoon van Marten Boonstra.

Andries en Cobie: ,,Wij namen destijds het roer over van Andries zijn ouders, die de bakkerij veertig jaar hadden gerund. Zelf staan we ook al meer dan dertig jaar in de zaak. Het team van Bakkerij Andringa heeft er decennia lang voor gezorgd dat haar klanten werden voorzien van ambachtelijke bakkersproducten. We zijn er trots op dat we dit al die tijd hebben mogen doen. Al meer dan 175 jaar is Bakkerij Andringa een begrip in Grou en omstreken. Een overname voelt deels als een einde van een tijdperk. Daarom zijn wij blij dat neef Marten Boonstra de samenwerking is aangegaan en dat de bakkerij in de familie blijft. Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor het vertrouwen en de jarenlange samenwerking! We hopen jullie te blijven zien in de nieuwe winkel."

Marten Boonstra: ,,Het is prachtig dat we de winkel van bakkerij Andringa in Grou kunnen overnemen. Met de overname is er weer sprake van een bakkerij Boonstra in Grou. Mijn overgrootvader heeft namelijk ongeveer honderd jaar geleden ook een bakkerij gehad in Grou."

Echte Bakker Marten Boonstra draait al jaren mee in de top van de Echte Bakkers. In 2019 is hij uitgeroepen tot Beste Echte Bakker van Fryslân en hij valt regelmatig in de prijzen met zijn producten. De liefde voor het vak en de heerlijke recepten zijn overgedragen van vader op zoon. Al meer dan 300 jaar.

Op 1 maart wordt gestart met het verbouwen van de winkel aan de Hoofdstraat. De verwachting is dat de winkel ongeveer anderhalve week later weer opengaat met leuke openingsacties. Tijdens de verbouwing wordt er achter de winkel op het parkeerterrein een pop-up store geplaatst, zodat de klanten toch bediend kunnen worden met vers brood en banket.