Compagnie Carabosse met nieuwste vuurshow naar Leeuwarden

Leeuwarden - Compagnie Carabosse is van 30 januari tot en met 1 februari met hun nieuwste show Installation de Feu te zien in Leeuwarden. Het Franse gezelschap speelt al voor de derde keer in de Friese hoofdstad.

Compagnie Carabosse reist al sinds 1997 de hele wereld over. Hun indrukwekkende shows zetten eerder al de harten in vuur en vlam van bezoekers in São Paolo, Moskou, Riga, Melbourne, Marrakesh, Singapore en Dublin (en nog veel meer wereldsteden). Ook Leeuwarden heeft eerder van hen mogen genieten. Leeuwarden verwelkomde het Franse gezelschap in 2006 en 2009.

Betoverend

De nieuwe voorstelling van Compagnie Carabosse heeft de verwonderende werking om iedereen en alles samen te brengen. Waar water en vuur normaal niet samen gaan, zorgt het er in Installation de Feu juist voor dat het vuur blijft branden. Het geknisper en de geur van het vuur brengt iedereen samen om een betoverende tocht door de binnenstad van Leeuwarden te beleven.

Van het Wilhelminaplein tot het Oldehoofsterkerkhof loopt de laatste avonden van januari een vuurroute. Naast de twee grote pleinen verwarmen en verlichten de kunstinstallaties van Carabosse de Kleine Kerkstraat, Nieuwestad, Oude Lombardsteeg, Doelesteeg en het Waagplein. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen.

De organisatie van dit evenement is een initiatief van Leeuwarden-Fryslân 2028 en de gemeente Leeuwarden.