Kijkdoas in de oude Ambachtsschool

Leeuwarden - In De Oude Ambachtsschool (DOAS) wordt zaterdag 1 februari van 10:00 tot 17:00 uur de eerste editie van KIJKDOAS gehouden.

Op de eerste Open dag van de creatieve broedplaats De Oude Ambachtsschool kunnen bezoekers kennismaken met de makers die atelier houden in de voormalige school aan de Cornelis Trooststraat. Er is een grote verscheidenheid in DOAS. Bezoek bijvoorbeeld de groepsexpositie en open ateliers.

Er is van alles te doen en te beleven: laat jezelf portretteren door een fotograaf of kunstschilder, volg de workshop cyanotype (eigen ansichtkaart maken aan de hand van de allereerste vorm van fotokopiëren), struin door tweedehands (kunst)boeken, geniet van een dansdemo en laat een gezondheidscheck doen. Voor een drankje en wat lekkers kan de bezoeker terecht in het restaurant van Werkpro.

Broedplek

DOAS is de nieuwe culturele broedplek in Leeuwarden, gehuisvest in het gebouw van de vroegere Christelijke Lagere Technische School. In de voormalige school zijn ateliers en werkplaatsen van kunstenaars, ambachtslieden en andere (creatief) ondernemers gevestigd.

Daarnaast heeft re-integratiebedrijf Werkpro er een stoffeerderij, tweedehandskledingwinkel en een restaurant. Het interieur van de school verkeert grotendeels in originele staat, met een fraai trappenhuis en tegelvloeren. Stichting De Oude Ambachtsschool zet zich in voor het behoud van het gebouw.