Cambuur herovert koppositie na eerste zege van 2020

LEEUWARDEN - SC Cambuur boekte vrijdagavond de eerste overwinning sinds de hervatting van de competitie. In eigen stadion waren de geel-blauwen duidelijk te sterk voor Jong FC Utrecht: 3-1.

De Leeuwarders zagen bovendien Jong Ajax averij oplopen bij NEC (3-3 gelijkspel, red.) en voeren derhalve opnieuw de ranglijst aan van de Keuken Kampioen Divisie. 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan voetbaltrainer en oud-profspeler Chris de Wagt (34), die zondag overleed aan de gevolgen van kanker.

Wedstrijdverloop

De Leeuwarders waren het meest in balbezit in de openingsfase. Het spel was echter slordig, waardoor kansen achterwege bleven. Halverwege de eerste helft zorgde Ragnar Oratmangoen voor het eerste serieuze wapenfeit. De aanvaller zag zijn schot op de vuisten van keeper Joey Houweling spatten. In de 28ste minuut brak Robin Maulun, op aangeven van Jamie Jacobs, de ban: 1-0. Het doelpunt werd uitgebreid bij de dug-out gevierd, met als middelpunt Sandor van der Heide, hartsvriend van Chris de Wagt en zijn gezin en familie. In de 34ste minuut klonk een groots applaus ter ere van Chris vanaf de tribunes. Hoewel Cambuur op zoek ging naar een ruimere marge, was het Jong Utrecht dat het doel wist te vinden. In de veertigste minuut bracht Giovanni de la Vega het duel in evenwicht: 1-1. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

De geel-blauwen kwamen goed uit de kleedkamer en zochten nadrukkelijk naar een hernieuwde voorsprong. In de 63ste minuut was de 2-1 daadwerkelijk een feit. Oratmangoen haalde de trekker over en werd voorts bedankt voor bewezen diensten omdat hij meteen werd vervangen door Mitchel Paulissen. In de 81ste minuut kopte Robert Mühren, uit een corner, zijn zeventiende van het seizoen tegen de touwen: 3-1. De manschappen van trainer Henk de Jong trokken de overwinning vervolgens redelijk eenvoudig over de streep. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Mac-Intosch, Van der Kaap, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Maulun, Jacobs ('78 Breij), Antonia ('89 Akoy), Mühren, Oratmangoen ('63 Paulissen)

Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (1-1)

Scoreverloop: 1-0 Maulun ('28), 1-1 De la Vega ('40), 2-1 Oratmangoen ('63), 3-1 Mühren ('81)

Scheidsrechter Ingmar Oostrom gaf geel aan Sambissa (SC Cambuur) en Van den Berg (Jong FC Utrecht). 

Aantal toeschouwers: 8265

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut