Cambuur nog altijd op zoek naar eerste zege van 2020

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdagavond de derde competitiewedstrijd van 2020. In het Cambuurstadion nemen de Leeuwarders het om 20.00 uur op tegen Jong FC Utrecht.

De geel-blauwen staan sinds de hervatting van de competitie nog altijd droog. Op 10 januari werd met 1-2 van Volendam verloren en vorige week volgde een smadelijke 3-2 nederlaag op bezoek bij laagvlieger TOP Oss. Omdat Jong Ajax afgelopen maandag thuis van FC Dordrecht won, verdrongen de Amsterdammers de manschappen van trainer Henk de Jong van de eerste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Bovendien is de voordelige marge ten opzichte van De Graafschap en FC Volendam geslonken tot twee punten. De Leeuwarders mogen morgenavond tegen Jong FC Utrecht dus zeker geen steken laten vallen. Eerder dit seizoen werd op bezoek bij de Domstedelingen, getraind door René Hake (ex-Cambuur), moeizaam met 1-1 gelijkgespeeld.

De Jong over de laatste en aankomende wedstrijd(en) : ,,Iedere ploeg kan een keer met tegenslagen te maken krijgen. Het is belangrijk dat we daar goed mee om weten te gaan. De spelers zijn zelfkritisch en verschuilen zich niet achter 'ja maar'. We creëren genoeg kansen en hopelijk komt er gauw weer een mooie reeks aan. Ik kan voor wat de wedstrijd van morgen betreft nog niet een opstelling prijsgeven, want ik moet eerst nog met een paar jongens praten."

Weer inzetbaar
Robin Maulun is hersteld van een enkelblessure en kan weer speelminuten maken.

Ziekenboeg
Jordy van Deelen (knie) is nog ongeveer drie maanden uitgeschakeld. Issa Kallon (hamstring) staat nog vier weken aan de kant. Sven Nieuwpoort (bovenbeen) sluit volgende week aan bij de groep. Giovanni Korte - hij doet wel al overal aan mee tijdens de trainingen - ontbreekt eveneens.

Geschorst
Delano Ladan moet twee duels schorsing uitzitten wegens een rode kaart bij TOP Oss vorige week.

'Op scherp'
Calvin Mac-Intosch en David Sambissa (beiden staan op viermaal geel) moeten bij een volgende gele kaart een duel schorsing uitzitten.

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut