Dringende behoefte aan kinderfietsen voor Leeuwarder project, voorraad slinkt

Het project Iedereen Fietst is in november vorig jaar in de gemeente Leeuwarden gestart met het uitgeven van fietsen aan kinderen die opgroeien in een huishouding waar te weinig financiële middelen beschikbaar zijn om zelf een fiets te kopen. De vraag is zo groot: de organisatie roept mensen op om fietsen te doneren.

De stichting Fietsen alle jaren is samen met het Kinderfietsplan van de ANWB, de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland en Stichting Leergeld Leeuwarden gestart met het project.

Lees ook | Kinderfietsen gezocht: burgemeester Buma geeft startsein inzamelingsactie

De voorraad fietsen slinkt snel en de organisatie verwacht binnenkort door de voorraad heen te zijn. Daarom roept ze mensen die nog een fiets in de schuur hebben staan die niet meer gebruikt wordt, of waar iets mee is, op om deze in te leveren.

Fietsen kunnen afgeleverd worden bij de werkplaats Oud-Oost in de Ouddeelstraat in Leeuwarden, maar ze kunnen ook door de ANWB opgehaald worden. Mensen dienen hun fiets dan aan te melden via deze website.

Gezinnen met weinig financiële middelen die een kinderfiets nodig hebben kunnen via www.kindpakket.nl een aanvraag doen.

Lees ook | Fietsjes verzamelen voor arme kinderen Leeuwarden