Voetbalvereniging FVC start met Walking Football

LEEUWARDEN - 55-plussers die nog lekker actief willen zijn, kunnen vanaf heden ook bij FVC terecht voor Walking Football. Door de speciale spelregels van Walking Football is deze vrij nieuwe voetbalvorm uitermate geschikt voor ouderen tot in lengte van jaren.

FVC zet de inschrijving open voor zowel mannen als vrouwen. 

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld wordt gespeeld. Regels zijn onder andere dat er niet wordt gerend, geen slidings worden gemaakt (om blessures te voorkomen) en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Vanwege een blijvende vraag naar deze vorm van voetbal heeft de vereniging besloten om te starten met Walking Football. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de FVC-website. Voor informatie over FVC en het nieuwe Walking Football kun je bellen met Gerrit Wijbenga op telefoonnummer 065 4612414 of stuur een email naar tz@frieschevoetbalclub.nl.