Woonzorgcentrum Zuidlanden volgend jaar klaar

Zorgverlener Noorderbreedte hoopt in de loop van volgend jaar haar nieuwe wooncentrum voor ouderen met dementie in Goutum-Súd in gebruik te nemen.

Als de procedures goed verlopen, begint de bouw komende zomer. Dinsdag tekende Noorderbreedte hiervoor een koop-, huur- en financieringsovereenkomst het Apollo Healthcare Property Fund uit Maastricht.

Noorderbreedte huurt het gebouw, waardoor de zorgverlener zelf minder financieel risico loopt. Noorderbreedte levert wel de zorg aan de ouderen. Er komen 96 appartementen in het centrum. De bewoners krijgen ieder een eigen woon- en slaapstudio met eigen badkamer. Daarnaast is er gedeelde woonruimte.

De plannen werden in april vorig jaar gepresenteerd door ontwikkelaar HEVO, die hiervoor in december de definitieve aanvraag indiende bij de gemeente Leeuwarden. De vergunningsprocedures en bouwvoorbereiding nemen nog nog enkele maanden in beslag.

Bij de architectuur is gekozen voor traditionele woninggevels, die nauwelijks afwijken van de andere huizen in Goutum-Súd, dat als buurtschap deel uitmaakt van stadsdeel De Zuidlanden.