Comenius Zamenhof haalt 6000 euro op voor SAR-Nederland

LEEUWARDEN - CSG Comenius Zamenhof organiseerde in de laatste week voor de kerstvakantie een succesvolle kerstmarkt. De in Scandinavische sferen omgetoverde school aan de Robert Kochstraat had als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor SAR-Nederland.

Op dinsdagochtend 14 januari werd SAR-Nederland uitgenodigd en werd er een cheque van 6000 euro overhandigd aan SAR- Nederland.

,,We zien het als onze maatschappelijke opdracht om onder andere door middel van acties voor goede doelen aan kinderen mee te geven dat het belangrijk is om onvoorwaardelijk voor medemensen klaar te staan”, sprak Comenius Zamenhof-directeur Ronald Boorsma tijdens de overhandiging van de cheque.

,,Wat hebben de leerlingen en docenten van Zamenhof enorm veel werk verricht en wat hebben wij als SAR-Nederland daar enorm veel respect voor”, aldus Houwine Postma, hoofdcoördinator van SAR-Nederland. SAR-Nederland wordt door de politie ingezet bij vermissingen op het water en op het land. Tot op heden werd er op het water gebruik gemaakt van leenboten. ,,Tot onze blijdschap kunnen wij melden dat wij met dit bedrag onze eigen Sonarboot kunnen aanschaffen en hopen dat deze in maart in gebruik kan worden genomen”, liet Postma de aanwezige leerlingen en docenten weten.

Het team van SAR-Nederland heeft in de dagen voorafgaand aan de kerstmarkt les gegeven aan de leerlingen van Zamenhof. ,,Dit heeft meegeholpen in de inzet van iedereen en daardoor hebben wij zo’n mooi eindbedrag weten te realiseren”, aldus Boorsma.