Koploper SC Cambuur op twee plaatsen gewijzigd tegen TOP Oss

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdag een uitduel tegen TOP Oss. In het Frans Heesenstadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

De geel-blauwen hadden eerder dit seizoen geen kind aan de Brabantse laagvlieger. In het Cambuurstadion werden de Ossenaren op 18 oktober jl. met 5-1 van de mat geveegd. Issa Kallon - hij ontbreekt voorlopig wegens een hamstringblessure - haalde in dat treffen viermaal de trekker over. Op die bewuste dag verdrongen de manschappen van trainer Henk de Jong NAC van de eerste plaats op de ranglijst. Inmiddels is SC Cambuur al elf weken koploper. 

De Jong over de speelwijze van morgenavond: ,,Ragnar Oratmangoen opereert liever vanaf het middenveld en Mitchell Paulissen zijn 'comfortzone' is op de vleugel. Het is daarom logisch om hen voor Issa Kallon en Robin Maulun - hij heeft een enkelblessure - op te stellen."

Niet inzetbare spelers
Jordy van Deelen (knie) is nog ongeveer drie maanden uitgeschakeld. Issa Kallon (hamstring) staat twee tot vier weken aan de kant. Robin Maulun liep woensdag tijdens de training een kwetsuur aan de enkel op en is morgen niet inzetbaar (volgende week waarschijnlijk wel weer). Sven Nieuwpoort (bovenbeen) - hij traint nog altijd apart van de groep - en Giovanni Korte - hij doet inmiddels overal aan mee tijdens de trainingen - ontbreken eveneens.

'Op scherp'
Calvin Mac-Intosch en David Sambissa (beiden staan op viermaal geel) moeten bij een volgende gele kaart een duel schorsing uitzitten.

Vermoedelijke opstelling Cambuur 
Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Oratmangoen, Jacobs, Antonia, Mühren, Paulissen

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Blank.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut