Studio Stiens eert jubilarissen: 83-jarige al 70 jaar muzikant

STIENS - ,,Ik ben al zeventig jaar muzikant”, wie kan dat zeggen? Catharinus Helfrich (83), de oudste jubilaris van Studio Stiens, kan dat.

Samen met vier andere jubilarissen werd Helfrich zondagmiddag 12 januari tijdens en na het nieuwjaarsconcert in de Sint Vituskerk te Stiens flink in het zonnetje gezet.

Wiesje Smit, Jan Tjoelker en Japke Oevering zijn reeds veertig jaar als muzikant actief en Jogiena Zeinstra zit nu 25 jaar in het muziekvak. Zij kregen na een toespraak van de voorzitter allen een oorkonde, een mooi boeket bloemen en erespelden. Helfrich ontving uiteraard de duurste speld: platina. De 83-jarige begon aan zijn muzikale loopbaan in Wergea bij ‘De Kriich’, daarna was hij lid van brassband Apollo in Grou - zijn woonplaats - om voorts op oudere leeftijd lid te worden van Studio Stiens.

Als je al zolang meedraait in muziekverenigingen, dan heb je alle ups en down wel meegemaakt. De cultuur is door de jaren heen veranderd, iedereen heeft volle agenda’s, de jeugd heeft heel andere bezigheden en de verenigingen krijgen het steeds moeilijker, maar deze middag bewees wel dat muziekmaken van alle leeftijden is en dat je het heel lang kunt blijven doen en dat je er ook op oudere leeftijd veel plezier aan kunt beleven. 

Volgend jaar staat de hele vereniging in het zonnetje, want dan bestaat Studio Stiens 125 jaar! Kijk voor meer informatie op de website: studiostiens.nl