Leeuwarder ijshockeyers vechten zich naar overwinning

LEEUWARDEN - Het Leeuwarder OrangeGas Capitals nam het afgelopen zaterdag op tegen Dordrecht Lions, de nummer twee van de eerste divisie poule A. Capitals, vijfde in poule B, sleepte een 4-3 overwinning uit het vuur.

Dit seizoen spelen de teams uit één poule een volledige competitie onderling en een halve competitie tegen de teams uit de andere poule om daarna nacompetitie te spelen voor de landstitel.

Wedstrijdverloop
Binnen 18 seconden bracht Tristan Houben, dankzij een assist van broer Tycho, OrangeGas Capitals verrassend aan de leiding. Maar al gauw herstelde Dordrecht Lions zich en werd de 1-0 achterstand omgebogen tot een 1-3 voorsprong. In de wetenschap dat Dordrecht sterke spelers heeft, die op Beneleague niveau kunnen spelen, leek in die fase een zware nederlaag in de maak. Aan het eind van de eerste periode (8 seconden voor de zoemer) kwam Capitals zowaar tot 2-3 terug dankzij een schitterend doelpunt van Tycho Houben. In de derde minuut van de tweede periode scoorde Kian Drees - via een fantastische trip in - zelfs de 3-3. OrangeGas goalie Annika Verduijn, die in de eerste periode bepaald niet lekker in haar vel zat, werd alsmaar beter en vervulde uiteindelijk een heldenrol waardoor de bezoekers hun aanvallen steeds stuk zagen lopen. Capitals toonde sterk technisch en fysiek spel en er werd voor iedere meter gestreden door de Leeuwarders. In de derde periode begonnen de Dordtenaren sterk. De bezoekers zetten druk, maar de geslepen Gill Göbel wist namens Capitals de voorsprong op het scorebord te krijgen: 4-3. Dordrecht Lions perste er nog een slotoffensief uit waarin Capitals tegen onnodige straffen opliep. De bezoekers kwamen in een vijf-tegen-drie-situatie, maar door ijzersterk handelen van goalie Annika Verduijn wisten ze hier geen voordeel uit te halen. Leeuwarden sleepte derhalve een zeer verdiende overwinning uit het vuur.