Cisca uit Leeuwarden stapje dichter bij realiseren droom dankzij VriendenFonds van VriendenLoterij

LEEUWARDEN - Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 49-jarige Cisca van Sloten uit Leeuwarden. Om haar te bedanken voor haar inzet voor Metakids, deed de stichting voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling en krijgt ze een bijdrage voor een marathonrolstoel.

Zo komt Cisca een stapje dichterbij het realiseren van haar droom: samen met haar twee kinderen meedoen aan een gesponsorde triatlon om extra geld voor Metakids in te zamelen. 

Pieter Brinkhorst, directeur Metakids: ,,Wij kennen Cisca als toegewijde moeder van Charo en Djavi, die allebei een ernstige metabole ziekte hebben. Naast de zorg voor haar kinderen, zet Cisca zich vrijwillig in om meer aandacht en naamsbekendheid voor metabole ziekten en Metakids te krijgen. Dit doet zij door mee te doen aan (veelal) sportieve acties. Volgend jaar is zij van plan met haar kinderen mee te doen aan een gesponsorde triatlon. Hiervoor heeft zij een marathonrolstoel nodig. Wij zijn blij dat we haar dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij een handje kunnen helpen door haar een bijdrage voor een marathonrolstoel cadeau te doen.”

Reactie Cisca: ,,Ik was echt heel blij verrast met de mooie cheque. De wens was namelijk een snelle marathonrolstoel voor onze grote uitdaging. Ik sport inmiddels al een paar jaar met mijn twee jongste kinderen met een metabole ziekte. Dit levert mijn kinderen zoveel op! Op deze manier kunnen zij toch deelnemen aan sportevenementen. Zij genieten hier enorm van. Doordat Charo en Djavi groter en zwaarder worden is de huidige sportstoel aan vervanging toe. Maar ook is het mooi voor ons doel: trainen voor een hele triatlon samen met de kids om geld in te zamelen voor onderzoek naar Metabole ziekten. Naast zwemmen en fietsen moeten wij bij een hele triatlon een afstand van 42,195 km lopen. Dan is het toch wel heel erg fijn als wij een goede marathonrolstoel hebben waar de kids goed in kunnen zitten en die voor mij beter te duwen is. De komende periode zullen wij namelijk veel kilometers maken. Wij verheugen ons er nu al op om dat met de nieuwe sportstoel te gaan doen. De eerste wedstrijden voor dit jaar zijn alweer gepland."

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten.  Kijk voor veer informatie op de website: www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds