Amhali met nieuwe show in De Harmonie

LEEUWARDEN - Najib Amhali komt binnenkort met zijn nieuwe show ‘Waar was ik?’ naar De Harmonie. Deze show geeft het antwoord op de vraag waarom hij vorig jaar genoodzaakt was zijn shows te cancellen.

,,Waar was ik?", dacht de clown die de mensen vermaakte. Maar achter het masker zaten meerdere persoonlijkheden - een man, een vader en een echtgenoot - verborgen die allen worstelden met zichzelf. In deze nieuwe show vertelt Najib op geheel eigen humoristische wijze over zijn afgelopen jaar. Het wordt een show met veel persoonlijke verhalen, waar vaak om gelachen kan worden, waarin oude bekenden langskomen, en waarbij jij je na afloop wellicht afvraagt: ,,Waar was ik?"

De reden dat de show van Najib vorig jaar niet doorgingen was vanwege zijn depressie en verschillende verslavingen: ,,Ik was nog niet klaar om de knop om te zetten en toe te geven dat het niet goed ging", legt hij uit. ,,Je bent heel kwetsbaar als je zegt: 'Luister ik heb een verslavingsprobleem'."

Bij een comedian zoals Najib verwacht je ook geen depressies. Toch kampte Najib daar wel mee. Het kwam onder meer door niet verwerkte trauma’s waar hij niet over kan praten binnen zijn cultuur. ,,In de Marokkaanse cultuur wordt er weinig gepraat. Dus vluchtte ik weg voor mijn problemen. Wat ik deed was mezelf heel zielig vinden en dan nog meer drinken, nog meer drugs en nog meer gokken en dan de roes uitslapen."

Na een jaar is het Najib gelukt om de knop om te zetten. ,,Als je vertelt waar je staat in het leven, dan accepteren mensen dat. Ik krijg heel veel reacties van mensen die in hetzelfde bootje zitten." Najib is nu volledig om naar een healthy lifestyle. Hij traint vier keer in de week en snackt niet meer. Dat is natuurlijk ook nodig, omdat hij fit moet zijn voor zijn show.

De show ‘Waar was ik?’ van Najib Amhali is op 28, 29 en 30 januari te zien in Stadsschouwburg De Harmonie. Kijk voor tickets en meer informatie op de website: harmonie.nl