Asieldier van de week | Chase

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Chase, een prachtige Herder reu van negen jaar.

Deze mooie man kon wegens een scheiding en gezondheidsproblemen van zijn baasje helaas niet langer thuis blijven wonen. Met veel verdriet is er afstand gedaan van hem.

Chase is een lieve en leuke hond voor de actieve eigenaar. Hij is misschien negen jaar, maar nog lang niet toe aan pensioen! Hij is actief en altijd in voor een avontuur. Chase houdt dan ook erg van zijn baasje en bouwt een sterke band met je op. Prachtig om te zien, maar op dit moment ook heel sneu, want hij mist zijn oude huis nog erg… De verandering van huis naar asiel is voor hem heel zwaar. En het zou daarom heel mooi zijn als hij snel naar een nieuw eigen huis mag.

Wijzelf denken dat dat geen enkel probleem hoeft te zijn. Chase kan namelijk in veel huishoudens terecht en heeft geen gedragsproblemen. Hij is gewoon een actieve herder, die graag samen met de baas is. Chase kent al veel commando’s en wil graag wat doen voor iets lekkers. Hij leert makkelijk en vindt het ook leuk om samen met jou iets nieuws te leren.

Chase is altijd een huishond geweest en dat willen we graag zo houden. Hij is niet geschikt voor op een werkende boerderij, zijn jachtdrift is te groot om ergens zonder omheining los te lopen. Ruikt hij een spoor, of ziet hij een dier wegrennen, dan doet Chase zijn naam eer aan! Aan de lijn is hij heel keurig en loopt hij lekker mee. 

Chase heeft samengewoond met katten en dat is altijd goed gegaan. Met een nieuwe kat moet er even tijd gestoken worden in het kennismaken. Voor andere honden geldt dat ook, als pup heeft hij wat nare ervaringen meegemaakt en contact is voor hem niet vanzelfsprekend. Help even bij de eerste kennismaking, bouw dat rustig en voorzichtig op en gooi ze niet plompverloren bij elkaar, dan kan Chase ook met andere honden goed opschieten.

Voor mensen is Chase een schat van een hond. Hij vindt iedereen oké en laat iedereen binnen. Wel is hij waaks en slaat hij aan als er onbekenden aan de deur staan. Maar na wat geblaf en gesnuffel mag welkom bezoek zonder problemen naar binnen. Kinderen zijn ook geen probleem voor hem. Maar Chase reageert wel op drukte: drukke kinderen betekent een drukke hond! We raden hem dan ook niet per se aan in een druk gezin.

Verder is Chase gewoon een fijne hond. Hij kan mee in de auto. Hij kan een halve dag alleen zijn (na rustige opbouw) en kan los in de woonkamer. Hij is gek op speeltjes en spelletjes, kan mee naast de fiets, houdt van zwemmen en lange wandelingen. Chase is geen bench gewend en kan daar niet zomaar in opgesloten worden. Maar omdat hij niets stuk maakt was hij daarom altijd gewoon los in een kamer. Deuren maakt hij wel makkelijk open! Vandaar dat hij ook op de slaapkamer sliep. Hij wil gewoon heel graag bij je zijn.

Chase heeft het goed gehad bij zijn vorige baasje en mist haar erg. Hij voelt zich nu erg alleen. We hopen dat er snel iemand reageert op deze leuke herder. Dan kan Chase snel weer genieten van gezelligheid en aandacht van een eigen baasje!

Mocht u interesse hebben in Chase of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.