Sportieve start van 2020 met Douwe Kleefstraloop | Fotoverslag

LEEUWARDEN - Atletiekvereniging Lionitas ging het nieuwe jaar afgelopen zondag sportief van start met de eerste Gouden Leeuwloop van 2020: de Douwe Kleefstraloop. Ruim vierhonderd hardlopers stonden op de deelnemerslijst.

Deelnemers konden kiezen uit de volgende afstanden: 1km (Kidsrun), 2 km, 5 km,10 km en als langste de 16.1 km - de zogenaamde tien Engelse mijlen. Tijdens de inschrijvingen vooraf stond de teller op 361 inschrijvingen. Bij de na-inschrijvingen steeg dit aantal tot maar liefst 456 deelnemers.

Parcours langs Elfstedentochtroute
De 10 km route ging door Goutum en de Zuidlanden. De 16 km route volgde hetzelfde parcours maar ging op de Brédyk naar links en langs het Soldatepaad via de fietstunnel onder het spoor door richting de Zwette. Vervolgens ging het via dit eerste stukje van de Elfstedentocht weer terug naar de atletiekbaan van Lionitas. Voor de liefhebbers die zondag meeliepen en die zich ook alvast hadden ingeschreven voor de twee volgende trimlopen, te weten Leeuwarden-Marsum-Leeuwarden en Rondje Goutum, was er een ‘gouden’ startnummer beschikbaar. Als dit startnummer na drie afgelegde trimlopen weer wordt ingeleverd, dingt de atleet mee naar mooie sportprijzen in de verloting. Voor deze zogenaamde ‘Gouden Leeuw Lopen’ hebben zich tweehonderd deelnemers aangemeld. Voor de Open Jeugd Competitie, hebben zich reeds veertig kinderen ingeschreven. De tien Engelse mijlen werd bij de mannen gewonnen door Rob Vijver en bij de vrouwen door Judith van der Meer. Beide atleten gingen met een beker naar huis. Op onderstaande websites kunt u een uitslagenoverzicht en meer informatie vinden.

Goede voornemens
Ben je ook enthousiast geworden en wil je gaan meedoen om je sportieve goede voornemens in de praktijk te brengen? De eerstvolgende trimloop is op zondag 2 februari, de start is dan wederom bij de sportkantine van Atletiekvereniging Lionitas. Alle informatie staat op www.lopeninleeuwarden.nl en www. lionitas.nl