Leovardia verslaat oud Cambuur in nieuwjaarsduel ten bate van goed doel

LEEUWARDEN - Het vlaggenschip van SC Leovardia, koploper in zaterdag 3B, en de oudgedienden van SC Cambuur speelden zaterdag 4 januari een wedstrijd waarvan de opbrengst in zijn geheel naar Alzheimercafé Leeuwarden zal gaan.

Voorafgaand aan het goed bezochte nieuwjaarsduel kwamen de heren voetballers van Cambuur Oldstars Walking Football in actie.

Oud Cambuur stond onder leiding van Geert Stuve. Bij de sterren van weleer stonden onder anderen Sierd van der Berg, Kenneth Goudmijn, Davey Veltman, Geert Jelle de Vries en Mister Cambuur Johan Abma in het veld. Het eerste van SC Leovardia had in de technische leiding een hoog 'Cambuurgehalte' met James Docherty en Johan Groote. 

Ruim tweehonderd toeschouwers waren aanwezig op het sportcomplex aan het Kalverdijkje Noord. De vele voetballiefhebbers zagen dat de oudgedienden het de koploper in de derde klasse B aanvankelijk behoorlijk lastig maakten. Hoewel SC Leovardia de bovenliggende partij was, noteerde Kenneth Goudmijn namens de oud spelers van Cambuur de eerste grote kans. Doelman Ramon de Jong kwam met de schrik vrij toen Goudmijn een schot loste vanaf een meter of twintig en de bal tegen de lat liet spatten. In de tweede helft brak SC Leovardia de wedstrijd open. Jeffrey van de Galiën vond topschutter Kian Visser. De spits kreeg de bal ietwat gelukkig bij Ashley Birkenholz, die vervolgens doelman Van der Berg kansloos liet: 1-0. Hiermee was het verzet van de mannen in het geel-blauw gebroken en nam SC Leovardia vervolgens duidelijk afstand. Engin Ceylan, Leon van der Kooij, Kian Visser en Jamie Docherty - hij maakte na vier maanden zijn rentree - voerden de score op naar 5-0. Het laatste wapenfeit was voor René van der Weij. Hij probeerde Mohite Tibben te verschalken met een stift, maar Tibben liet zich niet verrassen en voorkwam derhalve de 5-1.

De totale opbrengst voor het Alzheimercafé Leeuwarden is nog niet bekend. Het bedrag wordt formeel overgedragen op dinsdagavond 4 februari in Greunshiem waar het Alzheimercafé haar maandelijkse bijeenkomsten heeft.