Breij: ,,Cambuur heeft me op prachtig moment gehaald"

EPE - SC Cambuur houdt momenteel een trainingskamp op het complex van SV Epe. De ochtendtraining van zaterdagmorgen werd onder leiding van Sandor van der Heide afgewerkt, omdat Henk de Jong (licht grieperig) zichzelf even in acht nam.

De andere bekende gezichten waren - op Jordy van Deelen (knieblessure) en Daniel Bouman (interlandverplichtingen Australië O23) na - allemaal op het veld. Giovanni Korte, Sven Nieuwpoort en Calvin Mac-Intosch werkten de training grotendeels apart van de groep af. Michael Breij, de kersverse aanwinst die gisteren aansloot bij de selectie, deed volop mee.

Breij oogde topfit, gretig en sterk aan de bal. De onlangs van FC Groningen overgenomen middenvelder, die tevens vanaf de vleugel inzetbaar is, was duidelijk toe aan deze stap: ,,Ik had afgelopen zomer al aangegeven naar SC Cambuur te willen, maar toen werkte FC Groningen daar niet aan mee. Nu kreeg ik deze kans alsnog en was alles na een goed gesprek met technisch manager Foeke Booy en hoofdtrainer Henk de Jong me snel duidelijk. De aanvallende speelstijl en voetbalvisie van SC Cambuur passen veel beter bij me dan die van FC Groningen, waar het een stuk verdedigender is ingesteld. Over mijn eerste twee dagen bij SC Cambuur kan ik zeggen dat ik goed ben ontvangen en dat de sfeer geweldig is. Ik stap natuurlijk ook op een prachtig moment in. Dat de club mij voor langere tijd heeft vastgelegd, en ik misschien volgend seizoen wel in de eredivisie mag spelen, vind ik extra mooi; daar spreekt immers vertrouwen uit. Ik hoop dat ik dat kan terugbetalen in veel speelminuten en doelpunten."

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut