Noordelijk korfbaltoernooi voor G-teams

LEEUWARDEN - Korfbal Vereniging Leeuwarden (K.V.L.) organiseert op zaterdag 11 januari voor de negende keer het 'Grote G-korfbaltoernooi' voor alle ploegen uit Noord-Nederland en de Noordoostpolder.

Korfbal Vereniging Leeuwarden heeft al 23 jaar een G-afdeling.

De Camminghahal (Kalverdijkje 82) biedt tussen 10.45 en 15.00 uur plaats aan dit sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking afkomstig van korfbalverenigingen uit Friesland, Groningen, Drenthe en de Noordoostpolder. Twaalf teams doen mee en er wordt op drie velden gespeeld. Twintig vrijwilligers zorgen - waar nodig - voor ondersteuning.

Begeleid door fanfare Ons Ideaal uit Oosterwierum vindt de presentatie van de teams plaats. Wethouder Hilde Tjeerdema (D66), die onder meer sport in de gemeente Leeuwarden in haar portefeuille heeft, zal het toernooi openen. Aansluitend is er een gezamenlijke warming-up, waarna de wedstrijden van start gaan. Na de prijsuitreiking ontvangen alle G-Korfballers een aardigheidje als aandenken.
Het toernooi wordt financieel mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation en district Noord van de KNKB.

Meer informatie - over onder meer de G/afdeling - staat op de site van de korfbalvereniging Leeuwarden: www.kvleeuwarden.nl