Het Generatiehuis daagt senioren intellectueel en kunstzinnig uit

Leeuwarden - Nieuwsgierige ouderen die nét een beetje meer uitdaging zoeken, kunnen vanaf deze maand in de Bres deelnemen aan Oud Geleerd Jong Gedaan in Leeuwarden.

Diverse collegereeksen over bijvoorbeeld Griekse Mythologie of Kunstgeschiedenis brengen verrassende inzichten en bevatten daarnaast een kunstzinnige knipoog. Het Generatiehuis geeft hiermee gehoor aan de behoefte van 65-plussers aan intellectuele uitdagende activiteiten met een lage (financiële) drempel.

De colleges worden gegeven in samenwerking met (kunstvak) studenten van de noordelijke hogescholen en universiteiten, die over hun vak vertellen en ouderen op actieve wijze betrekken bij de materie. Zo wordt kennis gedeeld én worden generaties verbonden. Iedere maand presenteert Het Generatiehuis een nieuw onderwerp, op diverse locaties in Leeuwarden.

Griekse Mythologie

Vanaf 9 januari kunnen geïnteresseerden wekelijks terecht in theater De Bres. Op het programma staan de colleges ‘Ontstaan van de wereld’, ‘Rol van de mythologie in de Griekse samenleving’, ‘Griekse mythen en de invloed van tijd’ en ‘Rol van de Griekse Mythologie nu’. Deze collegereeks neemt in totaal vier weken in beslag. Opgeven vóór 6 januari via www.hetgeneratiehuis.nl

Koppeling

Aan iedere serie koppelt de organisatie een kunstzinnige activiteit, bijvoorbeeld een theaterworkshop Griekse Tragedie. De collegeseries worden georganiseerd door Het Generatiehuis, dat het hele jaar door inspirerende kunstzinnige activiteiten organiseert en plekken biedt waar ouderen kunnen meemaken, meepraten, ontmoeten, onderzoeken en van elkaar kunnen leren onder begeleiding van professionele kunstenaars.

Zie ook: www.generatiehuis.nl