Wijkhuijs prolongeert titel bij open NK zwemmen

TILBURG - Orca zwemster Josien Wijkhuijs heeft bij het open NK zwemmen voor senioren in Tilburg haar titel op de 50m rugslag geprolongeerd. Wijkhuijs deed dit in stijl door met 27,47 in een nieuw persoonlijk record afgetekend te winnen.

Er was ook nog een bronzen medaille voor Wijkhuijs op de 100m vlinderslag. Met 59,56 moest Wijkhuijs alleen Kinge Zandringa, Friezin om ûtens, en Kim Busch voor zich dulden.

Clubgenoot Lize Janna de Vries slaagde er in een razend spannende race net niet in om een medaille te bemachtigen. De eindsprint werd net te laat ingezet waardoor ze met 4.57,90 slechts een halve seconde verwijderd bleef van het brons. Eerder op de dag eindigde De Vries met 17:43,77 al als vijfde op de 1500m vrije slag.

Dominique Sikkema wist vriend en vijand te verbazen door zich in de A-finale te zwemmen op de 50m vrije slag. In de finale kwam er met 22,69 een keurig persoonlijk record op de borden die een gedeeld zesde plaats in de eindklassering betekende. De meeste aandacht in de finale ging overigens uit naar Kenzo Simons die met 20,98 als eerste Nederlandse man ooit onder de 21 seconden grens wist te duiken. Deze tijd was niet alleen een Nederlands record, maar zelfs een wereldrecord voor jeugdzwemmers.

Een spectaculair einde van drie weekenden met zwemtoernooien. Na de kerstdagen wacht de Orca zwemmers nog een laatste optreden dit kalenderjaar op de eigen Orca’s Christmas Swim die gehouden worden op 28 en 29 december in thuisbad Het Kalverdijkje. De finales starten ’s middags om 16.00 uur en de toegang is gratis.