Gymnastiekvereniging Leeuwarden sterk in Drachten

DRACHTEN - Het Noordelijk kampioenschap microspringen werd gisteren gehouden. Deze discipline valt onder de categorie groepsspringen.

De samenstelling is iets anders dan bij het normale groepsspringen. Je springt in een team van minimaal drie en maximaal vijf springers. De series die je springt op de airtrack, trampoline en trampoline springtoestel, spring je op muziek. De resultaten van alle drie de onderdelen worden bij elkaar opgeteld en vormen dan het eindresultaat. 

Gymnastiekvereniging Leeuwarden (GVL) deed met vier teams mee aan deze wedstrijd. Alle teams deden het fantastisch en eindigden op het hoogste podium. Vier keer goud ging mee naar Leeuwarden. 

De teams deden op verschillende niveaus mee. De jongste meisjes deden mee in de categorie jeugd C. Dit waren Tessa van der Vliet, Yael Bachtiar, Nikee Feitsma en Esmee de Jong. Junior C bestond uit Anne Tamminga, Nente Francke en Iris de Beurs. Senior C werd ingevuld door Janneke Boomsma, Nicole Slotegraaf en Irene van der Hoek. Junioren B trad aan met Anne Rijpma, Reina Rijpma en Amber Faber.

Daarnaast was er nog een samengesteld team. Twee turnsters van GVL sprongen met twee turnsters van Shell Oudehaske. Dit team, met daarin Fenna Alkema, Tessa Visser, Doutsen Oenema en Nynke Wietsma,  won het brons.