V en K springt het jaar prima uit

DRACHTEN - De groepen van V en K lieten dit weekend tijdens de noordelijke kampioenschappen turnen (Friesland, Groningen, Drenthe) goede series zien bij de airtrack en minitramp-pegasus.

Het mini-jeugd E team (7-8 jaar) met Emeli Douma, Tess Visser en Joanne Wimmenhove debuteerde zeer goed door het zilver te winnen in hun categorie. 

Bij de jeugd D was er een primeur voor V en K. Voor het eerst deed er een jongensteam mee met Hidde Jager, Jorn Frieling, Martijn Tuinema. Deze jongens sprongen goede series en werden beloond met brons.

Het meisjesteam jeugd D, met Hanna van Daalen, Beatrix  Adom-Sabah en Renske van Dijken, viel net buiten de prijzen met een vierde plaats

Bij de junioren D staken Sophie van der Veen, Danique Smits en Berber Tempel flink boven de concurrentie uit en wonnen dan ook het goud.

Bij de junioren C waren de verschillen uitermate klein in de top drie. Het werd uiteindelijk brons voor Isabel van Dijk, Rixt Sanne Drenten en Liza Groenland.

Bij de senioren 'mix team' lieten Lisa Meems, Patrick Modderman en Justin Bakker zien dat zij echt op dit niveau thuishoren. Met zeer goede series wonnen zij het goud.