Boksgala Knokken met je Hart levert geweldig bedrag op voor goede doel | Foto's en verslag

LEEUWARDEN - Het eerste business-boksgala van Friesland is een groot succes geworden. Zestien ondernemers boksten voor het goede doel en haalden ruim 43.000 euro op voor stichting Hartekind. Het gala Knokken met je Hart vond vrijdag plaats in het WestCord WTC Hotel dat met 450 toeschouwers stijf was uitverkocht.

Hartekind ondersteunt onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen. De stichting kan dus een flink bedrag bruto bijschrijven. De avond markeerde het slot van een bijzondere periode. Met steun van boksschool Frisia werden zestien ondernemers ruim drie maanden lang onder handen genomen.

De trainingen vonden plaats bij Frisia onder leiding van Frank van Zomeren die vaak geassisteerd werd door zijn vader Henk. De boksers, allen medisch gekeurd, volgden krachttraining bij Body Shape. Van directeur tot filmmaker, van kroegbaas tot eigenaar van een huidverzorgingskliniek: alle boksers werkten keihard mee aan het project dat op spectaculaire wijze ten einde kwam.

Want de finale in het WTC was onvergetelijk. Bijna alle gasten hielden zich aan de vooraf gewenste dresscode en verschenen in smoking of galajurk. Er was een tot in de puntjes verzorgd diner, afgesloten met een veiling en steeds omlijst door de sfeervolle muziek van zangeres Denise Rivera. De avond verliep vlekkeloos dankzij presentator Marijke Roskam en ringspeaker Tjeerd Jansen.

De acht partijen waren achtbanen van tranen en geluk. Trots op wat ze met elkaar hadden gepresteerd, vlogen de boksers elkaar na de wedstrijd geëmotioneerd in de armen. Allemaal stonden ze met een eigen verhaal in de ring.

Zo ook initiatiefnemer Bauke Lodewijk die de laatste partij van de avond bokste. Lodewijk is vader van Hartekind Luc. ,,Mijn zoon groeit gelukkig gezond op. Maar dat geldt niet voor een heleboel andere kinderen. Ik wilde iets terugdoen. Dit avontuur overtrof al mijn verwachtingen.’’

Trainer Frank van Zomeren was trots op alle deelnemers. ,,De onderlinge band is enorm hecht geworden. We hebben iets gedaan wat moeilijk te overtreffen is, maar zeker een herhaling verdient. Volgend jaar opnieuw? Absoluut!”