Asieldier van de week | Wilma

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Wilma. Ze kwam als zwervertje binnen, waardoor niks van haar achtergrond bekend is.

Wilma komt over als een aanhankelijke, zachtaardige poes. Ze is gek op aandacht.

Rustig aan doen komt niet echt in het woordenboekje van Wilma voor, zeker als het om eten gaat. Deze dame wil graag iets doen voor eten en daarom maken we gebruik van voedselverrijking. Wilma is bij ons tijdens etenstijd erg enthousiast en kan dan minder vriendelijk reageren op andere katten. Buiten etenstijd is er met enkele katten in de kamer ook geen klik.

Bij binnenkomst bleek dat ze last had van haar achterpootje, ze zit hiervoor aan de pijnstilling en dit werkt positief voor haar. Ze mag nu bij plaatsing pijnstilling mee en het kan zijn dat ze hier altijd aan moet blijven. Het is wel belangrijk om te weten dat er een mogelijkheid is dat het herstel van het pootje nooit het gewenste resultaat gaat behalen. In het ergste geval zal ze op langere termijn een vrolijke driepoot worden, waar we natuurlijk niet van uitgaan. Ze beweegt zich prima en kan op het aanrecht springen.

Ze heeft last van diarree gehad en zit hiervoor aan special voer, ga ervan uit dat dit komende tijd gegeven moet worden. Het kan, nadat ze een tijd stabiel is na plaatsing, geprobeerd worden om haar over te zetten op normale brokjes.

Voor Wilma zijn we op zoek een gezin waar ze met open armen wordt ontvangen, maar waar geen andere kat of kleine kinderen zijn, die voor haar geen etensresten op het aanrecht achterlaten en Wilma haar eten middels voedselverrijking willen geven! Ook adviseren we om Wilma als binnenkat te houden en alleen een goed afgezette tuin te bieden.

Mocht u interesse hebben in Wilma of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.