Hilarische kerstvoorstelling Släpstick

LEEUWARDEN - De Nederlandse band Släpstick (tot voor kort nog de Wëreldbänd) keert na alle lovende recensies, internationale doorbraken en awards terug met een geheel nieuwe kerstspecial: A very Släpstick Christmas.

Een avond voor jong en oud vol kerstachtige sketches, waarbij hilariteit wordt gevoed met glühwein en gejongleerd wordt met oliebollen. A very Släpstick Christmas is de perfecte afsluiter van het jaar en is binnenkort te zien in Stadsschouwburg De Harmonie. 

Släpstick bestaat uit vijf mannen, ieder stuk voor stuk gekenmerkt door muzikaal vakmanschap. Tijdens de voorstelling wordt er verwezen naar een rijke traditie maar tegelijkertijd is de band ook ongelooflijk vernieuwend. Sketches van Jezus, Maria, Jozef, Paul, Ringo en Charlie Chaplin komen tijdens de kerstspecial allemaal voorbij. ,,Je weet werkelijk niet wat je meemaakt: de drummer wordt met zijn instrument over het podium geslingerd, vijf muzikanten bespelen één contrabas, het schuifelement van de trombone blijkt een dwarsfluit én de strijkstok te zijn, en zelfs het mondstuk van de klarinet is in handen van Släpstick een volwaardig instrument. Een fenomenale voorstelling”, aldus een recensent.

Na eerdere optredens ontving de band al uitzonderlijke lovende recensies uit zowel binnen- als buitenland. Met name het vakmanschap, maar ook de universele humor van de vijfkoppige Wëreldbänd werden in de recensies geroemd. En tevens was er waardering voor de manier waarop de groep het genre van de (muzikale) slapstick nieuw leven weet in te blazen, knipogend naar de tijd van Laurel & Hardy, Charlie Chaplin en de Marx Brothers. Verder werd Släpstick omschreven als een voorstelling waarbij je wenst meer ogen en oren te hebben om alle muzikale prestaties van de mannen te kunnen aanschouwen. Bovendien hebben de mannen van Släpstick op het Fringe Festival in de schotse hoofdstad Edinburgh een award mogen ontvangen voor hun act. Ook zijn de bandleden van Släpstick in Leeuwarden niet onbekend, zo verzorgden ze de muziek voor het spektakel Stormruiter tijdens LF2018.

A very Slapstcik Christmas is op zaterdag 21 december te zien bij Stadsschouwburg De Harmonie. Kijk voor meer informatie en tickets op de website: Harmonie.nl