Jaap Mulder & Sons in Theater De Bres

Leeuwarden - Jaap Mulder & Sons spelen zondagmiddag 22 december vanaf 14.30 uur in Theater De Bres hun Nederlandstalige muziektheatervoorstelling Vaders & Zonen.

Vorige maand bestormden Mulder & Sons vanuit het niets de Hart en Ziel-lijst van NPO 4. Het fragment van het nummer Mare is inmiddels meer dan 11000 keer bekeken, de reacties zijn lovend.

Het getalenteerde familie-combo wordt gevormd door klarinettist Jaap Mulder (bekend van klezmerband Di Gojim) en zijn zonen Ruben (toetsen) en David (slagwerk). Samen maken zijn geheel eigenzinnige muziek: een verrassende mix van chanson, balkan en folkpop. Ze schrijven de composities zelf en maken gebruik van teksten van dichters als Menno Wigman, Vladimir Vysotsky en Theodore Roethke. Ook schrijft Jaap Mulder zelf teksten.

In Vaders en Zonen verhalen ze over grappige anekdotes uit een gezin en minder vrolijke familie-herinneringen. Mooie luisterliedjes worden afgewisseld met virtuoze up-tempo nummers. Deze bijzondere voorstelling van een vader met zijn zonen is persoonlijk en toch ook universeel. Het stemt tot melancholie en is tevens een feest der herkenning. Meer informatie op www.mulderandsons.nl.

Kaarten reserveren kan via de website www.theaterdebres.nl of telefoonnummer 058 289 39 66.