Mac-Intosch terug in basis Cambuur voor topper tegen Jong Ajax

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdagavond de negende thuiswedstrijd van het seizoen. In het Cambuur Stadion nemen de Leeuwarders het om 20.00 uur op tegen Jong Ajax, de nummer twee van de competitie.

Van de vorige acht wedstrijden voor eigen publiek werden er zeven gewonnen en slechts éénmaal werd het gelijk. De geel-blauwen kwamen in die duels liefst 28 keer tot scoren en incasseerden slechts 6 tegentreffers. Tegenstander Jong Ajax doet het op vreemde bodem redelijk goed met vijf zeges, één gelijkspel, drie nederlagen, 23 goals voor en 16 tegentreffers.

Met afstand de meest scorende elftallen

De Amsterdammers zijn met liefst vijftig goals dit seizoen nóg productiever dan de Leeuwarders, die ook al 45 keer de trekker overhaalden. Daarentegen is het defensief een stuk minder bij de Ajacieden; Jong Ajax kreeg reeds 26 maal een tegengoal te verwerken, Cambuur slechts dertien keer.

De topper in de Keuken Kampioen Divisie zou op papier een doelpuntenfestijn kunnen worden. Beide teams hebben ontegenzeggelijk één ding met elkaar gemeen: aanvalsdrang, met daaraan tevens veel doelpunten gekoppeld.

Henk de Jong over de competitiekraker van morgenavond: ,,We doen er alles aan om te winnen. We moeten messcherp zijn tegen Jong Ajax. Ze hebben een ploeg die zomaar met vijf-zes man in je '16' kan staan."

Mac-Intosch
Sterkhouder Calvin Mac-Intosch nam vorige week (uit voorzorg) nog plaats op de bank, maar is inmiddels fit genoeg om te starten.

Antonia
Jarchinio Antonia kan weer minuten maken.

Niet inzetbare spelers
Jordy van Deelen (knie) is nog zeker drie maanden uitgeschakeld. Giovanni Korte (enkel) ontbreekt tot de winterstop. Sven Nieuwpoort (bovenbeen) is er - onder voorbehoud - volgende week weer bij. 

'Op scherp'
Calvin Mac-Intosch (viermaal geel) moet bij een volgende gele kaart een duel schorsing uitzitten.

Vermoedelijke opstelling Cambuur 
Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Maulun, Jacobs, Kallon, Mühren, Paulissen

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut