De Notenkraker brengt Kerst in De Harmonie

LEEUWARDEN - Een decembermaand zonder De Notenkraker is als een kerstboom zonder piek, en daarom brengt Het Nationale Ballet Odessa dit magische sprookjesballet terug. Tijdens de donkere en koude winterdagen is een bezoek aan deze dansvoorstelling dé ideale kerstklassieker voor jong en oud.

De Notenkraker is een sprookjesachtig verhaal waarin de strijd tussen goed en kwaad centraal staat.

Tijdens de voorstelling wordt het verhaal van Clara tot leven gebracht, die kerstavond samen met haar broer Fritz en haar oude oom doorbrengt. Fritz krijgt die avond een leger tinnen soldaatjes en Clara krijgt een notenkraker. Wanneer Fritz iets te wild met de pop van Clara omgaat, breekt deze en gaat Clara verdrietig naar bed toe. Maar net wanneer Clara’s ogen sluiten komt al haar speelgoed tot leven...

De Notenkraker is een van de (zo niet dé) meest overweldigende voorstellingen van Het Nationale Ballet, op het gebied van productietechniek. Verrijdbare toneeltjes-op-toneel, snelle decorwisselingen, ontzagwekkend transformerende ontvangstsalons, soepel uitdijende dennenbossen; het zit er allemaal in. Het wereldberoemde ballet wordt uitgevoerd in twee akten, net zoals in de traditionele uitvoering van De Notenkraker in 1982 die op Tsjaikovski’s muziek geschreven is. 

Het Opera en Ballet van Odessa - opgericht in 1810 - is één van de oudste opera- en ballethuizen van Europa. Grote musici als Tsjaikovski, Rimski-Korsakov, Caruso, Rachmaninov, Casals en Ysaÿe traden er op. Het gezelschap en orkest specialiseren zich al meer dan twee eeuwen in de realisatie van spectaculaire klassieke ballet- en operavoorstellingen van internationale klasse. Techniek, kostuums, muziekuitvoering, decors én ontroering zijn van een zeldzaam hoog niveau en garanderen prachtige voorstellingen voor een publiek van alle leeftijden. Kortom: de ideale wintervoorstelling voor de hele familie.

De Notenkraker is op zondag 22 december te zien in Stadsschouwburg De Harmonie. Kijk voor meer informatie en het aanschaffen van tickets op de website: harmonie.nl