Asieldier van de week | Luna

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Luna, een mooie jonge dame die helaas nog wel een operatie aan haar knie nodig heeft.

Luna is een jonge meid van negen maanden met veel energie, en dat hadden de vorige eigenaren helaas niet helemaal goed ingeschat. Ze bleek namelijk te druk voor deze mensen. Daarom zoekt Luna nu naar een nieuw huis waar haar energie helemaal geen probleem zal zijn!

Ze is een lieve hond die nog geen stap verkeerd heeft gezet. Natuurlijk vindt ze sommige situaties wat spannend, en zeker onbekende honden, maar dat is niet gek. Ze heeft op een hondenschool gezeten en de eerste dingen al keurig aangeleerd. Maar energie leer je niet af. Dat moet je als baasje in goede banen leiden. En dat is wat ze nodig heeft. Leren dat er binnen rust verwacht wordt, en dat er buiten leuke activiteiten op haar wachten.

Deze blije en vrolijke schoothond is typisch een puber die van gekkigheid niet weet wat ze moet. Belangrijk zal zijn om haar met zachte hand het reilen en zeilen van een huishouden aan te leren. We raden haar niet aan bij kinderen: drukte stimuleert drukte. En opvoeden wordt dan waarschijnlijk nog moeilijker dan nodig. Ze is een lieve hond die geen problemen heeft met onbekende mensen of bezoek. Ze gaat graag mee in de auto en is al keurig zindelijk in huis. Alleen thuis zijn moet wel vanaf het begin opgebouwd worden.

We zoeken voor Luna een plek waar veel tijd voor haar is. Van een grote afgezette tuin zal ze heel blij worden! Heerlijk om haar energie kwijt te kunnen. Ze is geen hond voor de beginner, we zoeken iemand die ervaring heeft in honden opvoeden. En vooral veel geduld heeft!

Helaas blijkt Luna een knieprobleem te hebben waar ze aan geopereerd moet worden. We hebben een goed gastgezin waar ze waarschijnlijk kan revalideren, maar ook kan het een optie zijn dat ze na plaatsing (wanneer ze gewend is) alsnog via ons geopereerd wordt. Dit betekend wel dat ze daarna wel heel veel rust nodig heeft en moet revalideren. Dit vraagt dus wel extra begeleiding.

Mocht u interesse hebben in Luna of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.