Koploper Cambuur zet nummer laatst simpel opzij

DORDRECHT - SC Cambuur heeft vrijdagavond voor de vijftiende maal in successie punten weten te pakken. In het Riwal Hoogwerkers Stadion, aan De Krommedijk, waren de Leeuwarders met 2-4 te sterk voor laagvlieger FC Dordrecht.

De geel-blauwen schreven alweer de dertiende competitiezege bij (in slechts achttien speelrondes) en blijven derhalve fier aan de leiding in de eerste divisie.

Wedstrijdverloop

De lijstaanvoerder nam - zoals verwacht - meteen het initiatief. Rond de tiende minuut leidde de dadendrang tot een tweetal kansen. Mitchell Paulissen (schuiver in de korte hoek) en Issa Kallon (gekraakt schot) hadden geen geluk in de afronding. Op een kwart wedstrijd braken de Leeuwarders de ban; Jamie Jacobs verrichtte het voorbereidende werk en Robin Maulun haalde de trekker over: 0-1. Nog geen twee minuten later beging David Sambissa een overtreding op Pedro Marques, waarna arbiter Joey Kooij een strafschop toekende aan de thuisclub. Marques stuurde Sonny Stevens vanaf de stip de verkeerde hoek in: 1-1. In de 29ste minuut namen de geel-blauwen andermaal de leiding; Mees Hoedemakers scoorde zijn eerste van de competitie: 1-2. In de 39ste minuut verdubbelde Cambuur de marge; Kelian van der Kaap - ook hij scoorde zijn eerste van de competitie - was trefzeker: 1-3. Twee minuten voor de pauze was het duel reeds gespeeld na nog een doelpunt van Maulun: 1-4. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Paulissen schoof in de 56ste minuut de bal feilloos binnen; Kooy kende echter niet de 1-5 aan de Leeuwarders toe wegens (randje) buitenspel. Op het uur voorkwam Doke Schmidt met een sliding een mogelijkheid voor de Schapenkoppen, die heel af en toe onder de druk uit wisten te komen. Vanaf ongeveer de zeventigste minuut kwam de regen langdurig met bakken uit de lucht, waardoor het spel er logischerwijs niet beter op werd. Hoewel Cambuur duidelijk een overwicht behield, deed FC Dordrecht in de slotfase volkomen onverwacht nog iets terug: 2-4 en tevens de eindstand.

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Van der Kaap, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Maulun ('66 Akoy), Jacobs ('77 Oratmangoen), Kallon, Mühren ('83 Ladan), Paulissen

Karakteristieken

Uitslag: 2-4 (2-4)

Scoreverloop: 0-1 Maulun ('22), 1-1 Marques ('24/penalty), 1-2 Hoedemakers ('29), 1-3 Van der Kaap ('39), 1-4 Maulun ('43), 2-4 Gronsveld ('90)

Scheidsrechter Joey Kooij gaf geel aan Ottewill (FC Dordrecht) en Sambissa (SC Cambuur). 

Aantal toeschouwers: 1578

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut