Sieraden, laptop en tas gestolen bij zes inbraken in Leeuwarden en Stiens

Inbrekers zijn het afgelopen weekend in Leeuwarden en Stiens in ieder geval zes keer actief geweest. Bij de helft van de gevallen wisten de dieven niets te ontvreemden.

Op de M. B. Hoogeveenstrjitte in Stiens was het tussen vrijdag 10.00 uur en zaterdag 8.30 uur raak. Daar werd een poging tot inbraak gedaan. Het leverde schade op aan het kozijn aan de achterzijde van de woning. Een inbraak mislukte eveneens aan de Mr. P. J. Troelstraweg in Leeuwarden op zaterdagavond. Op de Van Syckelstrjitte in Stiens is tussen vrijdagochtend en zondagmiddag 16.15 uur een raam vernield. De woning is doorzocht, maar er lijkt niet weggenomen te zijn.

Dieven maakten op de Gale Hemkesstraat in Leeuwarden sieraden buit. Deze inbraak is zaterdagochtend tussen 6.00 en 7.00 uur gepleegd. Zondagavond op de Zuidvliet in Leeuwarden zijn inbrekers via de achterzijde een woning binnen gedrongen. Er zijn onder andere een X-box en laptop gestolen. Een achterdeur werd zondagochtend tussen 3.00 en 5.00 uur geforceerd aan de Geraniumstraat in Leeuwarden. De woningeigenaar mist een tas.