Hartverwarmende musical 'Annie' brengt kerst naar Leeuwarden

LEEUWARDEN - De wereldberoemde musical 'Annie' keert na ruim zeven jaar terug op de planken. Geen reprise, maar een musical in een nieuw fris jasje. Natuurlijk wel met het warme kerstgevoel dat de musical al jaren tot een groot succes maakt.

Waar Annie al generaties lang kinderen en volwassenen inspireerde is ze nu sterker dan ooit! Ontdek hoe vastbesloten ze is om haar ouders terug te vinden die haar in een weeshuis hebben achtergelaten.

In deze geheel vernieuwde versie is Annie een stoer meisje van deze tijd. Maar geen zorgen de hit liedjes als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’ worden natuurlijk nog altijd uit volle borst gezongen, terwijl Annie op zoek gaat naar haar ouders. Natuurlijk komt ze samen met de weeskinderen in opstand tegen de gemene Miss Hannigan, de baas van het weeshuis waar Annie woont, met alle gevolgen van dien. Wanneer Annie tijdens haar zoektocht hulp krijgt van miljardair Oliver Warbucks, waar zij de kerstvakantie mag doorbrengen, ontstaat er in haar leven een bijzondere wending. 

In deze nieuwe musical wordt het originele materiaal op een verfrissende en experimentele manier neergezet. Annie is actueler dan ooit met haar nieuwe girl power look. Zelfs de rol van de Amerikaanse president wordt nu vertolkt door een vrouw. Een hippe ‘Annie’ dus.  De cast van de musical is niet mis, zo wordt de rol van Miss Hannigan vertolkt door de broadway-ster Willemijn Verkaik. De rol van miljardair Oliver Warbucks wordt gespeeld door Edwin Jonker, bekend van The Lion King, Sister Act en Belle En Het Beest.

Beleef het inspirerende levensverhaal van de roodharige kerstheldin vanaf vrijdag 13 december tot en met zondag 15 december exclusief in Stadsschouwburg De Harmonie. Kijk voor meer informatie op de website: harmonie.nl