Asieldieren van de week bij De Wissel | Sascha en Theo

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Sascha en Theo, twee vrolijke grasparkietjes.

Deze twee mannen zijn vlak na elkaar bij ons binnengekomen en aangezien grasparkieten zeer sociale dieren zijn, zijn ze hier gekoppeld. Sindsdien zijn ze zeer happy samen, ze keuvelen de hele dag!

Qua woonwensen zijn de beide mannen vrij makkelijk, ze hebben maar een paar eisen, namelijk een ruime kooi/voliere, elke dag vers water en voer, wat speelgoed in de kooi en ze zijn graag in de buurt van mensen.

Echt handtam zijn ze niet, maar je kan dichtbij komen en ze zijn geïnteresseerd in mensen. Mogelijk kunnen ze met enig geduld wat meer het vertrouwen in hun verzorgers krijgen, dan kunnen ze ook lekker los in huis vliegen. Aangezien de parkieten binnen gehuisvest worden kunnen ze niet direct naar een buitenvolière, dit zou echt al wat te koud zijn. Volgend voorjaar zou dit natuurlijk wel kunnen.

Hier in de opvang zijn ze allebei vrij stabiel, ze zijn niet bang voor een kat en zelfs grote honden vinden ze geen probleem! Ze blijven rustig op hun stok zitten kijken naar wat er nu weer allemaal voorbij loopt.

Mocht u interesse hebben in Sascha en Theo, of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.