Koploper SC Cambuur bindt ook Jong AZ aan zegekar

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft vrijdagavond wederom de punten in eigen huis weten te houden. De Leeuwarders waren te sterk voor Jong AZ: 3-1.

De geel-blauwen zijn reeds veertien opeenvolgende duels ongeslagen en schreven bovendien al de twaalfde competitiezege bij (in slechts zeventien speelrondes).

Wedstrijdverloop

Cambuur kreeg razendsnel een domper te verwerken. Een belabberde inspeelpass van keeper Sonny Stevens - in de derde minuut - werd afgestraft door Félix Andrade Correia: 0-1. Robert Mühren was enkele minuten later dichtbij de gelijkmaker. Het schot van de aanvaller vloog rakelings naast. In de twaalfde minuut was Mühren andermaal gevaarlijk; Rody de Boer, de sluitpost van de Alkmaarders, redde fraai. In de negentiende minuut kwamen de geel-blauwen dik verdiend op gelijke hoogte; David Sambissa deed het voorbereidende werk, Mühren legde terug op Stanley Akoy, die simpel binnenwerkte: 1-1. Twee minuten daarna namen de Leeuwarders de leiding. Issa Kallon rondde - na de diepte in te zijn gestuurd door Akoy - een solo gedecideerd af: 2-1. Vervolgens hield Cambuur redelijk druk op de ketel bij Jong AZ, maar de dadendrang was vaak te gehaast en leidde daarom niet tot een derde doelpunt voor de pauze. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Acht minuten na de spelhervatting was Akoy kansrijk. De middenvelder kreeg de bal echter niet lekker op zijn schoen waardoor keeper De Boer weinig problemen kende met de inzet. Voorts werd het er niet beter op. In de 72ste minuut viel zelfs bijna de 2-2, toen Stevens met de nodige moeite een schot van Sedlacek ongedaan maakte. Een kwartier voor tijd strafte Cambuur defensief geschutter van de bezoekers af. Robert Mühren, hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Ragnar Oratmangoen, nam alweer de veertiende competitietreffer van het seizoen voor zijn rekening: 3-1. Uiteindelijk zou er geen verandering in de stand komen. De manschappen van trainer Henk de Jong schreven derhalve wederom drie punten bij en verstevigden de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Maulun, Akoy, Kallon ('80 Bangura), Mühren ('85 Ladan), Paulissen ('66 Oratmangoen)

Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (2-1)

Scoreverloop:  0-1 Correia ('3), 1-1 Akoy ('19), 2-1 Kallon ('21), 3-1 Mühren ('76)

Scheidsrechter Clay Ruperti gaf geel aan Church (Jong AZ)

Aantal toeschouwers: 7532

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut