Leeuwarder ijshockeyers winnen bloedstollende noordelijke derby

LEEUWARDEN - Het Leeuwarder OrangeGas Capitals speelde afgelopen zaterdag een op voorhand beladen wedstrijd tegen GIJS Groningen. De Capitals bleken, na een ware thriller, nipt de sterkere.

Drie nieuwe spelers van OrangeGas Capitals speelden vorig seizoen nog voor GIJS Groningen en moesten het nu dus opnemen tegen hun oude ploeg, wat voor de nodige druk en spanning zorgde.  Deze spanning was in de eerste periode goed te merken, ook omdat de Groningers direct druk zetten en in de derde minuut de score openden. De Capitals kwamen nog wel op 1-1 door een schitterend doelpunt van oud-GIJS speler David Bartos, maar de eerste periode werd afgesloten met een 1- 3 achterstand.

Ook de start van de tweede periode kende een snelle goal van GIJS (1-4), maar de Capitals kwamen beter in hun ritme, kregen veel kansen en voerden de druk op. Door doelpunten van Brend de Jong en Gill Göbel werd de marge teruggebracht naar 3-4. Toch wisten de Groningers te scoren waardoor de tweede periode op 3-5 werd afgesloten. 

Volgens trainer Andries Andringa was het David Bartos die in de rust opstond in de kleedkamer en als een echte leider het woord nam en de spelers toesprak over de mogelijkheden om deze wedstrijd  te winnen. De gemotiveerde Capitals pakten de draad vervolgens geweldig op. Na goals van Kian Dreesens en opnieuw Bartos kwam de 5-5 op het scorebord en moest er worden verlengd. In overtime werd er met drie tegen drie gespeeld en kwamen de sluwe Groningers gevaarlijk dichtbij een doelpunt. Toch was het Jillert Okkema, die de winnende wist te maken. De enorme ontlading liet zien hoeveel spanning er op deze wedstrijd had gelegen. 

De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 7 december om 20.00 uur en kent weer een prachtig affiche, want dan komen de Unis Flyers uit Heerenveen op visite.