Pencak Silat Leeuwarden heerst in eigen huis

LEEUWARDEN - Pencak Silat Leeuwarden organiseerde voor het eerst in zijn driejarig bestaan, in samenwerking met de Nederlandse Pencak Silat Federatie, het Open Leeuwarden Pencak Silat toernooi.

Pencak Silat Leeuwarden ging met elf deelnemers de strijd aan met tegenstanders uit Nederland en België.

Het eigen wedstrijdteam bestond uit Luuk Feitsma, Niek Feitsma, Timo Scholten, Sem Scholten, Samir Hassnaoui, Salma Hassnaoui, Stefan Jager, Finn Engberts, Stefan van den Bosch, Sarena van Houten en Celine Feijen. Voor de broertjes Feitsma, broer en zus Hassnaoui en Timo Scholten was het een spannende dag. Zij deden voor het eerst mee aan een officieel Pencak Silat toernooi.

Bij de Silat Kids (8-9 jaar) kwamen Luuk en Timo als eerste in actie. Beiden legden beslag op een keurige tweede plek.

Bij de Pre-Teens (10-11 jaar) mochten Sem, Samir en Salma, in verschillende gewichtsklasses, aan de bak. Sem had de grootste poule en wist een derde plaats in de wacht te slepen. Samir werd eveneens derde in zijn poule. Salma verraste met een prachtige eerste plaats.

Bij de Pre-Juniors (12-13 jaar) kwamen Niek en Stefan Jager in actie. Niek (11) werd een klasse hoger geplaatst, omdat in zijn eigen klassen geen tegenstanders waren. Ondanks een hogere klasse haalde hij toch een mooie tweede plaats. Voor Stefan Jager liep het helaas iets minder leuk af. In zijn finale moest hij door een beenblessure helaas opgeven en genoegen nemen met een tweede plek.

Bij de Junioren (14-16 jaar) gingen Finn, Stefan van den Bosch en Sarena het strijdperk in. Voor Finn was het helaas snel afgelopen. In de halve finale moest hij na een schaartechniek van zijn tegenstander opgeven vanwege een knieblessure, waardoor hij derde werd. Na een overduidelijke winst in de halve finale, kwam Sarena helaas net te kort in haar finale en ging naar huis met een tweede plaats. Stefan was overduidelijk de beste in zijn poule, en pakte dus de titel.

Celine kwam bij de Senioren (17-35 jaar) in actie. Ze zat in een poule met een paar pittige tegenstanders, maar dankzij haar inzet veroverde ze de eerste plaats.