Sikkema en Van der Kamp goudhaantjes Orca in Emmen

EMMEN - Orca pakte in het tweede weekeinde van de regionale kampioenschap zwemmen te Emmen een flink aantal prijzen. Dominique Sikkema en Marte Hieke van der Kamp deden het meest van zich spreken.

De boomlange Leeuwarder Sikkema wist de 50 meter rugslag (26,11), het koningsnummer de 100m vrije slag (50,23) en de 100m wisselslag (55,93) op zijn naam te zetten. Op de 200m wisselslag en 50m vlinderslag nam Sikkema brons mee naar huis.

Marte Hieke van der Kamp uit Nijland deed in de leeftijdscategorie voor dertien- en veertienjarigen goede zaken voor Orca. Met goud op de 100 en 800m vrij, 50m en 200m vlinderslag, 100m en 200m wisselslag en de 200m rugslag en ook nog een zilveren medaille op de 50m rugslag deed de scholiere van het Leeuwarder Lyceum een behoorlijke duit in het zakje.

Lize Janna de Vries bij de dames en clubgenoot Fleur Bos bij de meisjes dertien en veertien jaar zijn allebei van de lange adem. In de resultaten gingen de zwemsters uit respectievelijk Hijum en Wergea dan ook bijna gelijk op. Beiden pakten brons op de 200m vlinderslag, maar waar De Vries brons pakte op de 800m vrije slag en 200m wisselslag wist Bos juist het zilver te veroveren.

Domingo Kuipers uit Workum veroverde vier medailles. Gedurende het weekend werd de kleur steeds mooier, maar vooral de persoonlijke records die daarbij gepaard gingen konden de dertienjarige scholier wel bekoren. Eerst was er brons op de 100m schoolslag en 200m wisselslag om af te sluiten met zilver op de 100m wisselslag en 200m rugslag. Met name die laatste afstand ging in 2.15,70 razendsnel.

David Kuipers uit Leeuwarden was met brons op de 200m vlinderslag en 1500m vrije slag en zilver op de 100m wisselslag goed voor drie medailles, terwijl Joël Malda uit Leeuwarden met brons op de 50m rugslag, Joyce Kuipers uit Workum met zilver op de 100m schoolslag en Jip Bakker uit Franeker eveneens met zilver op de 100m schoolslag elk goed waren voor een medaille.

Ook op de mixed estafettes werden er voornamelijk zilveren medailles binnengehaald. Orca won bij de senioren zowel op de wisselslag als de vrije slag het zilver, terwijl de junioren op de wisselslag eveneens goed waren voor zilver en op de vrije slag genoegen moesten nemen met brons.