Handballers Cometas worstelen zich langs UGHV

LEEUWARDEN - Cometas heeft de punten dit weekend in eigen huis weten te houden. De Leeuwarders klopten UGHV uit Ulft (nabij Doetinchem) met 33-28.

Cometas speelde in de eerste helft aanvallend best aardig, maar in de verdediging werd teveel ruimte gegeven aan de cirkelloper van de bezoekers. Bij het ingaan van de pauze moest een kleine achterstand (16-17) worden goedgemaakt.

In de tweede helft liep UGHV uit naar 17-20. Dit kwam vooral doordat er aanvallend meer ballen gemist werden dan in de eerste helft. Cometas vocht zich vervolgens terug in de wedstrijd. De snelheid van linkerhoek Stan de Boer, die in totaal zeven keer zou scoren, werd goed benut, voornamelijk doordat UGHV meer ballen ging missen omdat keeper Remco Keizer beter in de wedstrijd zat in de tweede helft. Met vijf minuten te gaan had Cometas een comfortabele vijf doelpunten voorsprong. Het einde van de wedstrijd werd nog ontsierd door een rode kaart voor één van de spelers van UGHV, maar dit mocht de pret niet drukken voor Cometas.

Doordat concurent NHC uit won bij Hercules blijft het gat naar de (veilige) tiende plaats op de ranglijst van de tweede divisie vier punten.