Judoschool Hensema boekt successen in Sneek

SNEEK - De jaarlijkse Sneeker beker, georganiseerd door Akkermans uit Wommels, vond afgelopen zaterdag plaats. Namens Judoschool Hensema deden negen judoka’s mee.

Jelte Ypma was, net als tijdens de laatste paar toernooien, uitstekend in vorm en pakte de titel in de klasse tot 40 kg.

Lotte Boomsma en Féline Bos veroverden in hun klasses de zilveren medaille. Lotte deed dit bij de dames tot 36 kg en dit was een hele prestatie, aangezien ze zelf een gele band heeft en haar tegenstandster in de finale over de bruine band beschikte. Lotte verloor de eindstrijd nipt. In de poule van Féline tot 30 kg ging van alles mis, waardoor ze een partij over moest draaien, maar ze hield haar hoofd koel en stelde het zilver veilig.

Voor de broers Joas en Dylan Algra was er respectievelijk zilver en brons. Joas deed dit in de klasse tot 40 kg, waar clubgenoot Niels Hamersma goed was voor brons. Dylan, het jongere broertje van Joas, pakte keurig het brons in pas zijn tweede officiële toernooi.

Ilse Bosma veroverde in een sterke poule het zilver in de klasse tot 30 kg. Noalynn Kalzema pakte het brons in haar klasse.

Jelmer Westerhuis zat in een uitermate sterkte poule en moest helaas genoegen nemen met een belangrijk stukje ervaring.