Davidjes verslaan Goliath in boksring

LEEUWARDEN - Negentien talentjes van Roel’s Kids Boksclub stapten vrijdag 22 november in de ring met als doel hun eerste certificaat Boksvaardigheid te behalen.

De bokstalentjes werden gesteund door veel publiek. Niet alleen vaders, moeders, broers, zusters, opa's en oma's waren aanwezig, maar ook veel ooms, tantes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes waren gekomen om de kleine helden aan te moedigen. De kinderen, in de leeftijd vanaf zes jaar, slaagden allemaal voor het examen van het vaardigheidsdiploma 'De Rode Handschoen'. 

De jury, met daarina Martin Boersma en Folco Fennema, oordeelde dat de volgende boksertjes hun boksdiploma op grond van getoonde inzet en technische vaardigheid waardig zijn: Tristan Tabak, Djeslynn Jonker, Vayèn Westerbeek, Danischa Korver, Cheyenna Vlig, Gynaro Fye, Daan Schotanus, A-Jay van Dijk, Diamond Hoekstra,  Quinta Hoekstra, Merith van der Meulen, Hayley Bons, Sem Bais, Ryan van de Heide  Joël van de Heide, Phileine Oosterloo, Lorenzo Schuil, Dylano Schuil en Sic Antoine.

Bokstrainer Roel Westerbeek, in vergelijking met de kinderen (maar ook veel volwassenen) te typeren als de Goliath van de ring, werd af en toe overmand door emoties: ,,Het eerste toppertje deed alle stoten perfect. De ontlading was daarna groot en ze vloog me meteen recht in de armen en ik kreeg een dikke knuffel. Ik kan je vertellen dat zoiets heel veel me je doet. Je kan nog zo groot zijn, maar ik heb een heel klein hartje en dan krijg je een geweldig voldaan gevoel. Dan besef je dat je het goed gedaan hebt met de kinderen. En zo ging het met al die talentjes. Prachtig en ontroerend waren die voldane en zelfverzekerde gezichtjes. Ik kreeg zelfs nog een schitterend cadeau: een afbeelding van mij gemaakt met 271000 diamonds. Geweldig dat ze dat voor je doen. Het was een ongelooflijk fijne examendag en ik ben supertrots op ze."

Meer informatie over Sportschool van Houten vindt u op de website: sportschoolvanhouten.nl