Oratmangoen vervangt geblesseerde Antonia in basiself SC Cambuur

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdag een uitduel tegen FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Jarchinio Antonia is voorlopig niet van de partij. De vleugelflitser viel vorig weekend na een uur uit in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Almere City. Ragnar Oratmangoen lijkt in Eindhoven de logische vervanger van Antonia te worden. 

De Leeuwarders zitten in een geweldige flow, want al twaalf duels in successie werd niet meer verloren. FC Eindhoven is echter wel degelijk een ploeg om rekening mee te houden. De Brabanders bakken er op vreemde bodem weliswaar weinig van met vier punten uit acht duels, maar in eigen huis is de ploeg ijzersterk. In het Jan Louwers Stadion stonden de Eindhovenaren slechts tweemaal punten af (gelijke spelen tegen Roda en NAC) en de overige vijf wedstrijden werden winnend afgesloten. 

Henk de Jong over de wedstrijd van morgenavond: ,,Ze scoren thuis gemakkelijk. Van onderschatting is dus zeker geen sprake. Een lastige wedstrijd, maar ook die willen we winnen."

Niet inzetbare spelers
Sven Nieuwpoort (bovenbeen) en Jarchinio Antonia (enkel) zijn naar verwachting enkele weken uit de roulatie. Giovanni Korte (enkel) ontbreekt waarschijnlijk tot rond de winterstop. Jordy van Deelen (knie) is zeker drie tot vier maanden uitgeschakeld. 

'Op scherp'
Calvin Mac-Intosch (viermaal geel) moet bij een volgende gele kaart een duel schorsing uitzitten.

Vermoedelijke opstelling Cambuur 
Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Maulun, Jacobs, Oratmangoen, Mühren, Kallon

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut